BMW CANTEEN - INTERIOR

An interior that aims to enhance the human experience of interaction and gathering.

PROJECT DATE
2012
CITY
PRETORIA
COUNTRY
SOUTH AFRICA
SIZE
2 860m2
CLIENT
BMW SOUTH AFRICA
CONSULTANTS
ARUP

The main concern regarding the design of the interior for the BMW Canteen was the facilitation of human interaction in a factory environment. To achieve this, a minimalist tectonic approach was used to create a clean and organised environment that maximises light and space, and cements the canteen as an oasis in the context of the factory.

A restrained neutral palette with walnut accents makes what should be considered an industrial setting a place in which to meet and gather. The timber accents serve to break the monotony of a factory setting while maintaining the minimalist ideal.

The interior had to adhere to the factory aesthetic in the sense that it was still an industrial kitchen and canteen, which needs to be practical and functional, but the subtle use of timber and texture endeavoured to create an environment for gathering, away from the industrial factory context.

Read more

expanded our work image
X
expanded our work image
X
expanded our work image
X
expanded our work image
X
expanded our work image
X
expanded our work image
X