centur_banner
Town Centre Centurion
PROJECT   Images
The development of this new central business district is centered around the design of a man-made lake, destined to be the unique focal feature of Verwoerdburg.

Surrounding the lake and extending southward a combination of retail, office, recreational and residential levels is intended to enhance the liveliness of the CBD. Roads to the south, west and east frame the CBD and feed peripheral parking zones, permitting vehicle free covered walkways and pedestrian arcades to form Verwoerdburg’s central circulation system.

A dense web of buildings, low and uniform in profile and incorporating open squares for ventilation and leisure, is envisaged in the central business zone. Urban development is to be guided by coverage, bulk and height restrictions allocated individually to each site. To stress the concept of a rural ambience, the use of natural materials is encouraged.